Kissaksi pukeutumista lapsilla, teineillä ja aikuisilla

kissa meikki

Halloween ja viime hetken kostuumin valinta. Miten olisi kissaksi pukeutuminen? Ai miksikö? Siksi, koska sen voi tehdä kohtuullisen helposti.  Näiden vinkkien avulla voit tehdä kissapuvun, joka näyttää siltä kuin olisit käyttänyt runsaasti aikaa siihen. Salaisuus: ei tarvitse käyttää.

Lapsilla kissapuvut ovat helpompia. Voit pukea lapsen yksiväriseen asuun. Musta toimii aina.    Hanki sitten kissankorvainen pääpanta, joka pysyy päässä kovassakin vauhdissa. Hännän voi kiinnittää hakaneuloilla vaatteiden takaosaan. Kissa meikki on sekin tärkeä, joten siitä seuraavaksi tarinaa. 

Maalaa valkoisella kasvovärillä ylähuulen alue kuonon näköiseksi. Kuonoon voi laitella hieman mustaa väriä. Piirrä sitten kasvoille viikset ja nenä. Eyelinerilla molempiin silmiin sopivat viivat ulospäin, joka kruunaa tämän helpon kissaksi naamioitumisen.  

Teineille ja varhaisteineille kissapuvut otsapantaa myöten

Hieman vanhemmille lapsille eli varhaisteineille voi tehdä kissapuvun mustasta asusta, mustasta tyllihameesta, hanskoista sekä lisävarusteista (häntä ja kissan korvat). Kissan korvien teko onnistuu myös tee-se-itse -metodilla. Materiaalit joita siihen tarvitsee ovat: tekoturkis, neula, lankaa, pääpanta, sakset ja taivutettava (rauta)lanka.

Piirrä ensiksi paperilla kissankorvista malli – eli käytännössä kolmio. Leikkaa korvat tämän jälkeen kankaasta. Ota huomioon että tarvitse etupalan että takapalan molemmille korville. Tämän jälkeen sinun tulee ommella etupuoli ja takapuoli yhteen, mutta jätä pohja auki. Ompelu onnistuu myös käsin. 

Jos kangas on pehmää, on järkevää tehdä lisävaruste, jotta korvat pysyvät pystyssä. Alumiininen askartelu- tai helmilanka ovat sopivia, mutta ehkäpä myös vanha kunnon rautalanka. Lanka tulee taivuttaa kolmioiden muotoon niin, että lopulliset korvat mukailevat tätä muotoa. Aseta langat taivutettuina korvien sisään.   

Pääpantaan voit tehdä pehmustetun suojuksen samasta kankaasta jota käytät korviin. Jos kankaasi tai tekoturkis on pörröinen, on suojukseen ehkä parempi käyttää ohuempaa kangasta. Mittaa tämän jälkeen kankaan palanen, jonka tulisi olla pidempi kuin pääpanta sekä leveämpi (kaksinkertainen leveys). 

Sitten voitkin ommella aiemmin tehdyt korvat pääpantaan kiinni. Älä vain laita korvia liian lähekkäin toisiaan, sillä se näyttää tyhmältä ja enemmänkin pupulta kuin kissalta. Korvat voidaan ommella käsin, mutta älä tee tätä osuutta kiireellä. On tärkeää että ompeleet pitävät, sillä vauhti voi olla kova Halloweenina.  

Kissameikkejä aikuisille

Olemme puhuneet vain lasten ja nuorten kissakostuumeista, mutta aikuisetkin voivat pukeutua kissaksi – ja varsinkin meikata. Kissoja on monenlaisia, kuten esimerkiksi nk. dreamy-tyylinen kissa: tällaisessa meikissä pehmeät linjat ja rohkea poskipuna tekevät meikatusta kissanaisesta kutsuvan näköisen. Pienir ripaus valkoista väriä kirkastaa ilmeen hienosti. Tyylin voi viimeistellä helmiäiskissankorva-otsanauhalla.

Pidätkö pinkistä? Hyvä. Jos haluat leikkiä väreillä, mutta haluat silti pitää käytettävien työtuntien määrän mahdollisimman pienenä, kokeile värilukittua ulkoasua. Tässä lookissa voi olla vaikkapa pinkkejä korostuksia ja voit lisätä pilkkuja silmäluomiin. Leopardikuvioiset kissan korvat kruunaavat tämän tyylin. 

Noidan kissoista pitäville punaista ja mustaa yhdistelevä kissa-asu sopii hienosti. Värillinen hiuslakka on hyvä vaihtoehto värjät hiukset, jotta kaksivärinen ilme on ja pysyy. Sadunomainen, ehkä hieman cosplay / anime- henkinenkin kissa-look syntyy seuraavista elementeistä: sumea huulipuna ja pörröiset ripset. Niiden ansiota on herkkä kissa look ja kissa meikki.

Jos taas tavoitteena on olla kirkassilmäinen kissanpentu, kannattaa tässä meikissä piirtää hieman överilläkin alempaa ripsirajaa. Valkoinen eyeliner ja / tai kasvoväri on tarpeen levittää paksusti. Glamouria saa aikaan yhdistämällä kultaisiin glitterisilmiin sopiva kaksiväriset huulet ja paljon korostusvoiteita. 

Kissa meikki ei ole siis vaikeaa, ja kokeilemalla oppii aina uusia asioita – myös kissameikkaamisesta.