Vuoden 2022 trendikkäin halloween meikki

Onko edessäsi halloween tai jokin muu juhla, jonne sinun tulee pukeutua, mutta et ole saanut vielä sopivaa asuideaa? Sopiva asuidea voikin lähteä esimerkiksi meikin kehittämisestä, ja klovni meikki voikin olla kätevä ja suhteellisen halpa asuidea. Vaikka klovni meikki voi aluksi kuulostaa haasteelliselta toteuttaa, on se yksinkertainen, mikäli sinulta löytyy hieman taistelutahtoa ja kyky maalata. Klovnimeikissä parasta onkin, ettei sinun juurikaan tarvitse keskittyä yksityiskohtiin, vaan voit maalata kasvoille suuria muotoja. Klovni meikissä voit käyttää luovuutta, ja seuraamalla ideoita suoraan tästä artikkelista voit hyödyntää klovni meikkiä seuraavissa naamiaisissa. Voit myös poimia inspiraatiota tulevaisuuden varalta, mikäli klovni meikki ja naamiaiset ei vielä ole sinulle ajankohtainen.

Yksinkertainen klovni meikki

Yksinkertainen klovni meikki sopii hyvin esimerkiksi työpaikalle teemapäivään, mutta se on helppo lookki myös mihin tahansa asua vaativiin juhliin. Yksinkertaisessa klovnimeikissä fokus on silmissä ja huulissa. Meikkipohjaksi riittää ihosi värinen, tai hieman vaaleampi meikkivoide. 

Silmämeikin tekoon saatat tarvita hieman taitoa, vaikka kyseessä onkin yksinkertainen klovnimeikki. Sinun tulee luoda mustalla kajaalilla näyttävät rajaukset yläluomelle. Alaluomelle sinun tulee luoda pienet ”tippuvat” kyyneleet silmistä. Tähän lookiin löytyy netistä useampia meikkivideoita, joten jos jossakin vaiheessa idea tuntuu hankalalta, ei kannata luovuttaa vaan voit hyvin kääntyä YouTuben puoleen! Loppusilaukseksi huulille tulee tumman lilaa tai jopa mustaa huulipunaa. Tähän meikkiin sopivat myös hyvin mustaksi maalatut kynnet. 

Yksinkertaiseen klovnimeikkiin on helppo yhdistää arkisempikin asu. Esimerkiksi jakku ja kauluspaita sopivat hyvin tämän kanssa. Voit myös yhdistää meikkiin baskerin. Meikin tavoitteena on olla hieman melankolinen klovni. 

Kaunis klovni meikki

Perinteisesti klovni meikistä tulee mieleen, että tulisi näyttää pelottavalta. Klovni meikki voi olla myös kaunis. Kauniin klovnimeikin toteutat siten, että keskityt silmien yksityiskohtiin. Meikkipohjana toimii ihosi värinen tai hieman vaaleampi meikkivoide. Voit aloittaa silmien meikkauksen ympäröimällä silmäluomet punaisella sävyllä – riittää kunhan levität sävyä tarpeeksi laajalle silmien ympärille. Jos halua korostaa silmiä erityisen paljon, voit lisätä myös ripsiväriä, tekoripset tai kajaalia makusi mukaan. Tämän jälkeen tärkeintä on piirtää poskista lähtevät muodot, jotka ylettyvät kulmakarvojen yläpuolelle. Muodot piirretään tai maalataan myös punaisella. Jos haluat korostaa muotoja, voit lisätä näihin glitteriä. 

Kauniiseen klovnimeikkiin sopii hyvin mikä tahansa asu. Mikäli silmämeikin tekee punaisella, voi olla hyvä käyttää punaista tai mustaa myös asuvalinnassa. Jos kuitenkaan vaatekaapista ei näitä värejä löydy, voit myös tehdä silmämeikin esimerkiksi sinisellä tai vihreällä. 

Pelottava klovni meikki

Kuten edellä mainittu, usein klovni meikissä tehtävänä on tarkoitus olla ”pelottava”, ja moni saakin tähän inspiraationsa jokerista. Pelottava klovnimeikki on helppo toteuttaa, sillä tähän tarvitset vain valkoista, punaista, ja vihreää tai sinistä (tai molempia). 

Aloita maalaamalla koko naamasi vaaleaksi. Tämä toimii meikkisi pohjana. Voit sitten jatkaa tekemällä kuvassa näkyvät kolmion malliset silmän ympärykset.  Tässä voit käyttää luovuutta, eli voit värjätä kolmiot joko vihreäksi, siniseksi, tai monivärisiksi. Korosta huulia maalaamalla reilusti punaisen suun ympärille. Loppusilauksena toimii punainen nenä. 


Pelottavaan klovni meikkiin voit yhdistää luovasti haluamasi asun. Mikäli haluat näyttää perinteisesti klovnilta, voit laittaa päälle esimerkiksi farkkuhaalarin tai jonkin värikkään paidan. Voit myös olla trendikkäämpi klovni, jolla on jakkupuku päällä. Jakkupukuun ja klovni meikkiin sopii hyvin yhdistettynä taakse sliipattu hiustyyli. Etenkin nykypäivänä jokeri ja pelottava klovni meikki on hyvin trendikäs, vaikka aikaisemmin monia saattoikin jännittää käyttää näin radikaalia meikkiä.